Без категория

Френски макарони 

Лесна рецепта за френски макарони
Продукти за половин доза
55 гр. Белтъци
25 гр. Кристална Захар
105 гр. Пудра захар
50 гр. Бадемово брашно
Сладкарска боя
Крема е бял шоколадов ганаш
150гр. Шоколад + 50мл. Сметана (1:3)
Белтъците се разбират със захарта на сняг,добавя се боя и се разбърква още малко. На 3 пъти се добавят пресятите  брашно и пудра захар,обърква се внимателно със шпатула до хомогенна смес. Шрицоват се и се блъскат в плота няколко пъти да излезе излишния въздух и балончета, оставят се така към час да изсъхнат и се пекат в предварително загрята фурна на 130° около 13-15 минути.
След като се охладят се лепят с крем по избор и се оставят в кутия поне 24 часа в хладилник преди консумация!

Related posts

Ризото с манатарки

admin

Лесна рецепта за яйца по Панагюрски

admin

Картофени кюфтета на фурна

admin

Leave a Comment