Лесна рецепта за френски макарони
Продукти за половин доза
55 гр. Белтъци
25 гр. Кристална Захар
105 гр. Пудра захар
50 гр. Бадемово брашно
Сладкарска боя
Крема е бял шоколадов ганаш
150гр. Шоколад + 50мл. Сметана (1:3)
Белтъците се разбират със захарта на сняг,добавя се боя и се разбърква още малко. На 3 пъти се добавят пресятите брашно и пудра захар,обърква се внимателно със шпатула до хомогенна смес. Шрицоват се и се блъскат в плота няколко пъти да излезе излишния въздух и балончета, оставят се така към час да изсъхнат и се пекат в предварително загрята фурна на 130° около 13-15 минути.
След като се охладят се лепят с крем по избор и се оставят в кутия поне 24 часа в хладилник преди консумация!